Info od Prezesa

PRZYPOMNIENIE

 

Uprzejmie przypominam, że do końca maja tj. 31.05.2017 /środa/

  1. Należy opłacić koncesję alkoholową
  2. Wystawić w miejscu widocznym tabliczkę informacyjną dotyczącą zakazu palenia tytoniu i e-papierosów

 

Jednocześnie zwracam się do wszystkich o poszanowanie naszych decyzji względem PIGRiH i opłacenie należności wynikających z członkostwa w

Organizacji.

Koleżanki i Koledzy przypominam o opłatach zaległych składek na rzecz naszej Organizacji.

Bardzo prosimy o wpłaty na firmowe konto bankowe które posiadamy .

Konto bankowe w banku BGŻ S.A. Oddział Operacyjny w Gdańsku

  1. Bogusławskiego 2.

Nr konta  27 2030 0045 1110 0000 0143 8420

Niektórzy z naszych kolegów i koleżanek opłacili składki za rok ubiegły i za bieżący. Przypominamy jednocześnie że każda nasza składka jest odliczana od podatku.

Składka wynosi  250,00  za rok 2015 i 300,00 za rok 2016, 2017

Zarząd Izby prosi o uwagi, sugestie które można zgłosić bezpośrednio

Prezesowi Piotrowi Dzik Tel. 602311683 lub na maila velaves@interia.pl

 

Przypominam adres naszej strony internetowej www.chataijadlo.pl

Proszę o uwagi, sugestie dotyczące strony.

 

TRADYCYJNIE ŻYCZĘ WSZYSTKICH UDANEGO SEZONU, POMYŚLNOŚCI, INTRATNYCH TRANSAKCJI.

 

Z poważaniem Piotr Dzik

30 Maj 2017

 

Zarząd Polskiej Izby Gospodarczej Restauratorów i Hotelarzy z wielkim smutkiem zawiadamia o odejściu naszej koleżanki

Śp. Bożeny Babickiej

Zarząd PIGRiH informuje, że pogrzeb i odprowadzenie ciała do grobu odbędzie się

23 maja 2017 roku o godzinie 11:00 tj. wtorek na
Cmentarzu Centralnym „Srebrzysko”.

Naszemu drogiemu koledze Maciejowi Babickiemu składamy najszczersze kondolencje z powodu utraty żony.

„Nie umiera ten, kto trwa w pamięci żywych.”

Prezes Piotr Dzik, Zarząd Izby, Pracownicy Lokali, Koleżanki i Koledzy z Polskiej Izby Gospodarczej Restauratorów i Hotelarzy.

Ps. Wieniec i kwiaty od nas zostały już zorganizowane.

20 Maj 2017

 

Koleżanki i Koledzy.

 

Witam serdecznie w Nowym Roku.

Chciałbym przekazać Państwu naszą nowinę. Mamy własną nową stronę internetową.

Krótko i na temat.

1.Proszę wpisać w wyszukiwarce Google www.chataijadlo.pl  a zostaną  Państwo skierowani  na stronę IZBY.

Nazwa ta jest łatwiejsza dla wszystkich do zapamiętania i łatwiej wpada w ucho. Nasza IZBA CHCE ROZGŁOSU.

Proszę o reklamę strony na kartach restauracyjnych MENU W WIDOCZNYCH MIEJSCACH. Każdy gość będzie mógł poprzez link wejść na wasze strony. I tu prośba jak najszybciej proszę o zgodę i wysłanie danych do grafika z LOGO w dobrym wydaniu polaszewski.p@gmail.com

2. Nasz mail, na który można pisać znajduje się w KONTAKTY NA STRONIE INTERNETOWEJ.

3. A w związku z tym o uaktualnienie danych w deklaracji i odesłanie na maila. Najlepiej w PDF. z uwagi na nasz sprzęt łatwy do odczytania.

4. Na stronie internetowej są wymienione podmioty – członkowie Izby, którzy byli są lub będą z Nami. Informuję że mogą Państwo pisać artykuły pod własnym autorstwem które będą zamieszczane, proszę o reklamowanie się reklamę produktów, imprez. Waszych kucharzy o przepisy flagowe itp. Wszystko uzgadniać za pomocą maila jw. Ta strona ma żyć mówić, co się dzieje u nas. Niech czytający poznają naszą codzienność.

5. Pierwsza prośba – proszę o informację, jeśli stosują Państwo jakiekolwiek bonusy rabaty za lojalność w jakiejkolwiek formie.

6. Proszę o zgodę na zaproponowanie naszym gościom tzw. GUTSCHEIN/ VOUCHER

7. Zbliżają się Walentynki i z tej okazji na stronie internetowej zaproponujmy taką ofertę. pt . WALENTNKI – kolacja dla zakochanych .

Info pójdzie do mediów.

  1. Zaplanowany jest dział DELIKATESY. Tu mają być informacje o produktach flagowych każdej restauracji czy hotelu do sprzedaży czy to w formie cateringu dowozu usługi na miejscu w lokalu. Izba jest tu łącznikiem naszych członków. Proszę o przygotowanie coś w rodzaju katalogu produktów najlepiej ze zdjęciami.
  2. Hotelarze proszeni o oferty programowe – dział oddzielny jest przygotowany.
  3. Proszę o podzielenie się swoimi uwagami nt. współpracy z dostawcami towarów i usług. Chciałbym wystąpić z propozycją reklamy na naszych stronach.

Pozdrawiam sekr. IZBY wn

 

Drodzy Koledzy i Koleżanki

W imieniu Zarządu Izby i moim własnym bardzo serdecznie wszystkich pozdrawiamy.

15 grudnia 2016 r o godzinie 17:00 w Pierogarni u Dzika odbyło się spotkanie, na które zaprosiliśmy gości specjalnych, naszych przyjaciół, z którymi współpracujemy i wszystkich naszych członków na Opłatek Wigilijny.

Chcieliśmy ten wieczór spędzić razem z nadzieją na przyszłość na doskonałą przyszłość, bo tylko taka nas interesuje.

Bardzo liczymy na wspólne działania na zrozumienie i przychylność tych, do których mamy zaufanie i będziemy o nich ciepło myśleć w nadchodzącym roku 2017. Na pewno będzie nieraz trudno coś załatwić, na pewno okoliczności mogą też nie sprzyjać, ale jest nadzieja, która jak mówią zawsze ostatnia jest w naszych myślach. Bądźmy razem w tych nadchodzących dniach, bądźmy siłą, która przeniesie niejedną „górę”, ufajmy sobie nie odwracajmy się od przyjaciół, przecież pracujemy w tym samym fachu, prestiżowym, który jest obserwowany przez wszystkie możliwe nacje, media, społeczność. Mamy to szczęście, że nasze pole działania znajduje się w tak pięknym miejscu, jakim jest Pomorze. Mówię tak specjalnie, bo nasi koledzy i koleżanki rozsiani są po całym regionie. Największą grupę członków Izby liczy gdańskie skupisko restauratorów i hotelarzy.

Właśnie o tym wszystkim trzeba myśleć przyszłościowo.

Jeszcze raz życzę wszystkim tym, którzy nie mogli być z nami w ten wieczór, na Nowy Rok zdrowia spokoju pomyślności i tradycyjnie sukcesów w pracy.

Składam również ta drogą serdeczne podziękowania darczyńcom i sponsorom kolacji dla najuboższych, bezdomnych, kolacji Wigilijnej, którzy przyczynili się do jej zorganizowania.

Aby powspominać, przekazać młodym naszym kolegom trochę historii o tym, czym możemy się pochwalić planujemy z Zarządem spotkanie towarzyskie w styczniu lub w karnawale. Będziemy wysyłać zaproszenia po ustaleniu konkretnego terminu i miejsca spotkania. Pragnę doprowadzić do konkretnej sytuacji i uaktualnienia składu członków w Izbie na bieżący moment. Do wszystkich zostaną wysłane deklaracje uproszczone po to, aby zmienić dane na nowe i aby sytuacja lojalnych członków była jasna. Szykują się zmiany w naszej organizacji, choć to dopiero plany.

Przyszłość Izby wymaga restrukturyzacji i innowacji.

Bardzo proszę o przemyślane decyzje niech żaden stół nas nie podzieli, siedźmy przy tym i pilnujmy swych miejsc, bo taka Izba jest tylko jedna jedyna w Polsce.

 

Z uszanowaniem Prezes Piotr Dzik

Gdańsk, luty 2017

Zarząd Polskiej Izby Gospodarczej Restauratorów i Hotelarzy zwraca się do wszystkich Koleżanek i Kolegów członków Izby z przypomnieniem o opłaty zaległych składek na rzecz naszej Organizacji. Bardzo prosimy o wpłaty na firmowe konto bankowe, które posiadamy.

Konto bankowe w banku BGŻ S.A. Oddział Operacyjny w Gdańsku ul. Bogusławskiego 2.

                             Nr konta  27 2030 0045 1110 0000 0143 8420

Niektórzy z naszych kolegów i koleżanek opłacili składki za rok ubiegły. Po sprawdzeniu, kto dokonał opłat możemy podać, kto zalega z opłatami. Przypominamy jednocześnie, że każda nasza składka jest odliczana od podatku.

Składka wynosi 250,00 za rok 2015 i 300,00 za rok 2016

Zarząd Izby prosi o uwagi sugestie, które można zgłosić bezpośrednio Prezesowi

Panu Piotrowi Dzik Tel. 602311683 lub na maila velaves@interia.pl

 Z uszanowaniem Prezes Piotr Dzik